Actueel

Meer over ons

Wij zijn actiever op Facebook. U vindt ons ook op Twitter.

Op 21 maart 2018 komt Kristof Calvo het uitleggen in de Mena in Rotselaar. Stel nu al uw vraag. Of doe nu al uw voorstel. En wel hier: https://groenrotselaar.be/kristof-calvo-mag-het-komen-uitleggen. 

 

De leden van Groen Rotselaar keurden gisteren de eerste vier kandidaten goed op de lijst voor de verkiezingen van oktober. Ook de lijstduwer werd verkozen. Het werden:

 • Herwig Pierre;
 • Liesbet Serneels;
 • Bart Lemmens;
 • Ilse Vervloesem; en
 • Jeroen Degent (lijstduwer).
 • Het schepencollege van Rotselaar en (in beroep) de bestendige deputatie van Vlaams-Brabant keurden onlangs een bouwvergunning goed voor een groot wooncomplex met 86 wooneenheden op de site Zilverwit in het centrum van Rostelaar. Herwig Pierre, gemeenteraadslid van Groen Rotselaar, vertelde gisteren op de regionale televisie waarom Groen dat betreurt. Burgemeester Dirk Claes reageerde ...

  Hier in Rotselaar: afbeelding van de voorpagina

  Wie ons huis-aan-huis blad graag digitaal leest of bewaart, kan de herfsteditie hier (PDF / 7,4 MB) vinden.

  Groen Rotselaar wil graag een zone 30 in de Klaverstraat / Lozenhoek / Veldstraat / Zandstraat.

  Gemeenteraadslid Herwig Pierre zal een voorstel indienen op de volgende gemeenteraad.

  Volgens het BIVV is overdreven of onaangepaste snelheid een doorslaggevende factor in ongeveer een op de drie ongevallen met lichamelijk letsel. Snelheid is niet alleen de belangrijkste oorzaak...

  We willen het beste voor onze kinderen. Nu ze weer allemaal terug op de schoolbanken zitten, zijn we benieuwd hoe het staat met de luchtkwaliteit op onze scholen. Want slechte lucht, als gevolg van druk verkeer in onze straten, schaadt onze gezondheid. En vooral die van onze kinderen. 

  Om dat probleem aan te kaarten, organiseert Greenpeace van half november tot half december 2017...

  Jullie gingen massaal in op onze uitnodiging om de verwoeste beverdammen in Tremelo te gaan bekijken. Ondertussen werd duidelijk dat de politie dit misdrijf niet zal melden bij het parket, wat de politie nochtans verplicht moet doen. Onze vrienden van Groen Tremelo-Baal reageerden teleurgesteld in hun nieuwsbrief. Ziehier de reactie van Groen Tremelo-Baal.

  Verwoesting van...

  Natuurpunt en Groen Tremelo nodigen  ons uit op een wandeling voor meer natuur in de buurt.  Het is belangrijk dat de bever in de Laak beter  wordt beschermd. Zijn dammen worden  namelijk regelmatig (illegaal) afgebroken. 
  Vorige week woensdag was het weer van dat, deze keer met desastreuze gevolgen voor de rest van het ecosysteem. Het is namelijk dankzij de beverdam dat er nog water...

   

  Aanstaande maandag (24/04/2017) wil de meerderheid de aangepaste verordening ‘wonen in meervoud’  door de gemeenteraad van Rotselaar laten goedkeuren.

  Groen vraagt met aandrang om de verordening grondig bij te sturen  en dus niet aan de gemeenteraadsleden voor te leggen op dit moment. De lichtjes aangepast verordening beoordelen wij als ‘rommelen in de marge’: deze...

   

  De Groenkrant viel deze week in jullie brievenbus. Met artikels over Zilverwit, de doeners van de Molen en het sluipverkeer. De digitale versie vinden jullie hier.

   

  Pagina's