Meer over ons

Wij zijn actiever op Facebook. U vindt ons ook op Twitter.

Over Groen Rotselaar

Groen Rotselaar wil als lokale afdeling van Groen in Rotselaar het bestuur van de gemeente een Groenere tint geven. We zijn vrijwilligers die zich inzetten op vele fronten. (Vergeet niet dat we altijd de hulp van Groen!e vrijwilligers kunnen gebruiken).

OCMW- en Gemeenteraad

De gemeenteraad van Rotselaar wordt gedomineerd door de absolute meerderheid van CD&V & Open-Vld. Als oppositie krijg je er weinig kansen: veel beslissingen worden buiten het oog van de gemeenteraad voorbereid en onze voorstellen worden systematisch genegeerd. We blijven wel proberen om op een constructieve manier bij te dragen.

We merken vaak dat alleen onze aanwezigheid al helpt om de meerderheid groen te laten denken. We zijn dus steeds aanwezig op de vergaderingen, als luis in de pels van de meerderheid. Waar dat niet voldoende is, bijten we ;-)

Onze gemeenteraadsleden zijn Jeroen Degent en Herwig Pierre. In de ocmw-raad vertegenwoordigt Liesbet Serneels ons.

De Kern- en Ledenvergaderingen

De Kern van Groen Rotselaar vergadert regelmatig om kort op de politieke bal te spelen met persberichten, acties of interventies in de overlegorganen. Laat gerust iets weten als je lid bent en mee wil praten in de maandelijkse kern.

Op onze ledenvergaderingen nodigen we alle Groen!-leden uit Rotselaar, Werchter en Wezemaal uit. We drinken er gezellig een glas, bespreken wat er leeft in de gemeente(politiek) en verduidelijken er de strategie van onze politieke werking. We ronselen er ook vrijwilligers om te helpen bij onze activiteiten.

Activiteiten van Groen Rotselaar

Een paar keer per jaar organiseren we een activiteit voor de inwoners van Rotselaar en ver daarbuiten: onze pizzadag en kwis zijn al legendarisch, maar er volgt meer. Hier houden we de vinger aan de pols van de Rotselarianen, maar we maken er vooral veel plezier en hopen van jou hetzelfde ;-) Altijd welkom dus: hou onze agenda op de homepage in het oog. Als je wil helpen met eenvoudige of minder eenvoudige taken, moet je niet twijfelen...

Klik hier om door te gaan naar onze activiteitenagenda.